Dansen op de stoelen en juichen als een malle bij eerste Ollie en Sophie-dag van Mozaiek | Nederlands Dagblad

2021-11-05 04:14:26 By : Mr. Dragon Hou

log in met je e-mailadres

De typetjes Ollie en Sophie zijn grote gezichten in de kinderdiensten van de evangelische kerk Mozaiek. Woensdag vond in Veenendaal de eerste Ollie en Sophie-dag plaats, waar 1400 kinderen op afkwamen. 'Ons doel is om Gods liefde te laten zien.'

1. wanneer u op de PDF-knop rechtsonder klikt, krijgt u het printvenster

2. u maakt de afdrukkeuze PDF

4. het wordt nu opgeslagen als PDF

5. Wij wensen u veel leesplezier

Slingers en confetti op de Ollie en Sophie-dag in de Basiliek in Veenendaal.

De afgelopen anderhalf jaar, in de coronacrisis, is de evangelische gemeente Mozaiek kidsdiensten op YouTube gaan uitzenden. Elke week een nieuw verhaal met de en soms wat tegendraadse Ollie en eigenwijze en leergierige Sophie. Martine Schuit en Lisanne Koudijs, die kidspastor is bij Mozaiek.

'Ons doel is om Gods liefde te laten zien', vertelt Koudijs, die Sophie speelt. 'Dat kinderen weten dat er een God is die van ze houdt, en dat ze bij Hem mogen komen zoals ze zijn.' 

'We leren er zelf ook van', zegt Schuit, die Ollie speelt. 'Ik ben een denker, dat kan soms in de weg zitten. Een soort gelooft. Die weet het gewoon. Als Ollie en Sophie leren wij als een kind..

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vier artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Heeft u al een account? Log in

Bij het aanmelden u algemeen akkoord met onze privacyverklaring en de voorwaarden .

Directeur Jan Pieter Mostert van stichting Gave dacht dat hij ging praten over verlenging van de bruikleentermijn van het kantoorpand. Maar de eigenaar had een andere boodschap: Gaf het pand als cadeau.

De anderhalvemeterregel keert terug in de kerken. weergenootschappen het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) de 31 aangesloten kerkdiensten in kerkdiensten mondkapjes te dragen bij dragende zaken.

In de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKv) in Katwijk is een scheur ontstaan. Er stappen zes leden uit de gemeente. Ze gaan eigen samenkomsten beleggen.

Bij het bevestigen van de Amerikaanse verkiezingsverkiezingen in het Congres, heeft vice-president Mike Pence aan Psalm 15 gedacht.

Een Indiase wittebroodsweken man niet snel vergeten: helemaal hij met een christelijke vrouw was getrouwd, hij in elkaar geslagen door. Bruidegom Krishna wil namelijk niet gedoopt worden.

De Duitse protestantse bisschop Heinrich Bedford-Strohm doopt geen robot als die mogelijkheid zich zou voordoen. Hij zou wel een zegen willen ontvangen van een robot. 'Een bijbelwoord werkt altijd.'

De typetjes Ollie en Sophie zijn grote gezichten in de kinderdiensten van de evangelische kerk Mozaiek. Woensdag vond in Veenendaal de eerste Ollie en Sophie-dag plaats, waar 1400 kinderen op afkwamen.

Het curatorium van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) heeft besloten de predikantenopleiding van Johan van Meijeren te ontwikkelen. Dat gebeurt vaak, en het kerkverband wil ook niet vertellen waarom.

Na een periode van vrijheidsbeneming zijn overzicht in Sudan na een militaire staat teruggreep bij af. Voor dreigent discriminatie en vervolging, vreest.

log in met je e-mailadres

Het zijn onrustige tijden. Wij verstrekken u betrouwbare informatie. Vanuit het geloof, de hoop en de liefde die ons drijven.